کارشناسان معتقدند سود حاصله از اين تجارت به حدي است که حتي تعيين مجازات سنگين عليه مجرمان که در مواردي شامل حبس ابد نيز ميشود، مانع از انجام اين کارها نشده و هر روز به تعداد دزدان مقبره افزوده ميشود.
باستانشناسان اعلام کردند تا پيش از اين به طور ميانگين از هر 10 مقبره کشف شده توسط کاوشگران 9 مقبره به دست سارقان آثار باستاني تخريب و به سرقت رفته بود، اما براساس آمار از هر 10 مقبره باستاني بيش از 9 مقبره از سوي سوداگران اشيا عتيقه تخريب شده است.
بررسيها نشان ميدهد در حال حاضر بيش از 100 هزار نفر از شهروندان چين به اين کار مشغولند که بيشتر آنها در شهرهاي شنکسي، شانکسي و هنان که داراي مناطق باستاني متعددند، ساکن هستند.
به گزارش ميراث آريا، طبق اطلاعات وزارت امنيت عمومي چين، در تحقيقات صورت گرفته در سال 2010 از 450 مقبره تخريب شده، پليس موفق به دستگيري 71 سارق و 787 مظنون شد که در اين ميان بيش از 2 هزار 360 اثر تاريخي نيز کشف و ضبط شد.
به رغم تلاش مقامات چيني در عرصههاي بينالمللي براي مهار روند غارت آثار تاريخي، يک نگرش خاص و رايج در اين کشور مانع از موفقيت آنها شده است؛ نگرشي با قدمت 30 ساله که ميگويد: براي پول به دست آوردن مقبرههاي باستاني را بشکاف و يکشبه ثروتمند شو.
/109
انتهای پیام/